Dana Mladin
  • Home
  • Calatorii
  • Camerele Hello Kitty – pentru copilul (cu bani) din noi :)

Camerele Hello Kitty – pentru copilul (cu bani) din noi :)

Vreti sa mergeti pe alta planeta? Haideti in Japonia! E locul unde poti fi fascinat la fiecare pas, serios! Am atatea de povestit din calatoria mea, ca mi-ar trebui niste luni bune…

Am citit mult inainte de vacanta asta, in special despre lucrurile inedite, surprinzatoare de care poti da o data ce pasesti in Japonia si, mai ales, in Tokyo.

Unul dintre ele se afla in zona Shinjuku, in hotelul de 5 stele Keio Plaza: camerele Hello Kitty. De neratat!

KEIO PLAZA HOTEL

Keio Plaza este primul hotel înalt construit in Japonia.

Hotelul e vedeta: a fost partial distrus in filmul “The Return of Godzilla” din 1984 si in “Godzilla versus King Ghidorah”, din 1991.

Il pozez din toate unghiurile, apoi intru, parcurg holul luxos, frumos mirositor, si ma protzapesc la receptie cu o siguranta de zici ca scot din buzunar cel putin un Black Card si ma cazez direct in apartamentul prezidential J.

O linie de receptioneri se desfasoara disciplinat in fatza mea. Toti calmi, amabili, iar eu ma intreb la care pic la rand, ca sa-mi dau seama daca il pot convinge de ce vreau sa fac.

Hm, femeia nu o sa vrea, nu imi da incredere… Pustanul nu o sa ma lase, ca pare incepator si sigur ii e frica sa nu incalce vreun regulament. Hai ca ma cheama tanarul care tocmai a scapat de niste clienti bogati.

Ii explic cu zambet de turist ca am citit despre niste camere speciale pe care le au in hotel si as vrea sa le vad. Pauza lui de gandire ma ingrijoreaza. Se intoarce spre femeie. Of, tot la mana femeii ajung. Pare mai sefa. O cheama, asa ca ii explic si ei ca vreau sa intru in camerele lor Hello Kitty. “Vreti sa va cazati?” – ma intreaba. Nu, as vrea sa scriu despre ele – ii raspund. Ma gandesc ca cea mai buna minciuna e adevarul…

Dupa cateva secunde de gandire, cheama un bellboy si ii spune in japoneza ceva, avand o mimica de “du-o pe nebuna sa le vada, dar fii cu ochii pe ea” J)). Yuhuuuu!!! Vad ineditele camere Hello Kitty despre care am citit!!!

Baiatul ia cheile si ma invita sa il urmez, cu o amabilitate pe care doar la japonezi am vazut-o.

CAMERELE HELLO KITTY

Au numai 8 camere Hello Kitty in hotel, de doua feluri. Prima in care intram este Hello Kitty Town.

Gradinitza pentru oameni mari, intr-un hotel de 5 stele J. Paradisul fanilor Hello Kitty si, de ce nu, al adultilor care nu vor sa creasca…

Orice exista in camera (chiar de la intrare), absolut orice, e “Hello Kitty”! Nici nu stiu unde sa ma uit mai intai.

Aflu ca in fiecare zi oamenii astia schimba aspectul camerei. Cum??? Asta e tare! Ma rog, banuiesc ca peretii si mocheta raman pe loc… Iar, daca optezi si pentru mic dejun, primesti mancare personalizata Hello Kitty. As manca si eu niste oua ochiuri Hello Kitty, ca are ochi simpatici J…

Ma duc sa vad si baia.

M-as arunca in pat si m-as juca cu tot ce gasesc, insa camera e pregatita pentru clienti, asa ca stau cuminte… (O parte din cele 8 camere Hello Kitty sunt deja ocupate).

Mergem in alta aripa a hotelului, la alt etaj si ajungem la cel de-al doilea model de camera: Hello Kitty Princess.

Mai… de fete decat precedenta, clar.

Remarc un lucru (valabil pentru ambele camere): nu au pat matrimonial, ci twin. Ma intreb cine se cazeaza in camerele astea: oare doi cate doi, corporatistii care vin la conferinta despre Antropologie, Arheologie, Istorie si Filosofie?…

Nu incetez sa ma minunez de faptul ca, si aici, orice obiect e branduit Hello Kitty (e “marcat”, ar trebui sa zic, dar parca tot mai bine suna barbarismul “branduit”): cosul de gunoi, cantarul, dulapioarele, oglinjoarele, ba chiar si apa! Nu lipsesc nici plusurile cadou, asezate pe fiecare pat, langa pijama. Ah, ce-mi vine sa le pupacesc…

Gata “inspectia”. Ii multumesc tanarului amabil care mi-a aratat camerele. Ma simt prost ca nu ii dau nimic, dar inteleg ca spaga nu face parte din cultura lor. Unii se pot simti jigniti. Cu toate astea, tot imi pare rau, pentru ca merita.

CAT COSTA CAMERELE HELLO KITTY

Cobor la receptie. Curiozitatea mea merge pana la capat: intreb de pretul camerelor Hello Kitty. Bineinteles ca sunt mai scumpe decat o camera normala. In perioada in care am fost eu, pretul pentru o noapte de cazare, pentru doua persoane, fara mic dejun (deci fara oua ochiuri Hello Kitty…) e 485 euro pentru Hello Kitty Princess si 470 euro pentru Hello Kitty Town! Stati asaaa, nu va imbulziti J)).

Curios, pe site-ul hotelului nu apar. Eu, cel putin, nu le-am gasit. Nici pe booking, desi pe booking am gasit nici mai mult nici mai putin de… 19 tipuri de camere la hotelul asta!!! Frateee, pentru toti pretentiosii planetei!

Si, totusi, exista in hotel opt camere vesele, “impachetate” in unul dintre cele mai puternice branduri japoneze.

BRANDUL HELLO KITTY

Stiati ca prima aparitie a simpaticei Hello Kitty a fost pe un… portofelas pentru monede? (cel din poza). Se intampla in Japonia anului 1974. Wow, e aproape la fel de batrana ca mine! Dar uitati-va la ea ce bine se tine J))

Am citit ca, in 2014, cand Hello Kitty a implinit 40 de ani, valoarea ei era estimata la cca 8 miliarde de dolari pe an!!!

A aparut si continua sa apara pe orice, da’ chiar pe orice produs va trece prin cap! Sau nu va trece… Cum ar fi, de exemplu, avionul unei companii aeriene din Taiwan:

Ca tot veni vorba de avion, ar fi cazul sa “zbor” si eu din hotelul de lux. Mi-am facut damblaua…

O iau pe jos spre hotelul meu ceva mai modest, spre camera mea “Hello, Mladin”. Si, pentru ca mi s-a deschis apetitul, abia astept sa ajung maine la o alta inventie japoneza care mi-a starnit curiozitatea: hotelul capsula!

Lasă un răspuns