Dana Mladin

Jurnal de coronavirus (2) – Inceputul isteriei…

Nu aveam nevoie de nimic urgent, pentru ca deja dadusem iama intr-un supermarket plin ochi, acum cateva zile. Cu toate astea, mi-a iesit in drum un hipermarket si mi-am adus aminte ca, acum 2 saptamani, imi luasem de acolo niste conserve de ton si niste manusi subtiri, de menaj. Atunci pofteam la ton si aveam nevoie de acele manusi, acum mi-am spus ca nu ar fi o solutie rea sa mai iau cateva, deja necesare in contextul actual.

Cand am intrat in magazin, noroc ca nu am vazut cozile de la case, ca as fi abandonat imediat initiativa.

Pana la manusi si ton, normal ca am aruncat in cos alte chestii, gen ciocolata, alune, paste J).

Am ajuns la manusi si… soc!

Zici ca au navalit turcii, frateeeee. Nici macar o urma din manusile alea subtiri de menaj. Si, cand am luat eu, erau sute!!! De toate marimile si culorile.

Acum mai au doar din alea groase si din alea foaie de ceapa, supradimensionate, cum sunt in supermarket la raionul de paine si patiserie. Incredibil.

Dupa isteria mastilor, a inceput isteria manusilor!

Adevarul e ca am vazut multi cumparatori purtand nu numai masca la gura, ci si acele manusi pe care nu le-am mai gasit eu.

(Daca ar fi sa fac o proportie, cam 25% dintre oameni erau cu masti – si unii si cu manusi – si 75% fara nimic)

Cu dezinfectantul – treaba sta la fel. Ma uit pe rafturi dupa alea care se termina in –tol, -nol, ca inteleg ca e musai sa ti le iei. Nici urma de ele. Da’ nu disper, ca nici nu mi-am propus sa imi sterilizez casa.

Merg tinta la ton (cu porumb miam miam…) si… mare soc si aici!

Frateeee, nici urma de tonul meu, nici urma de porumb si nici macar conservele de mazare nu mai sunt, alea care zaceau aici cu zecile acum 2 saptamani.

Doar niste fasole, 2-3 conserve lovite si, mai jos, niste chestii gigantice, de 4 kile, cu porumb si mazare. Bune pentru popota, nu pentru o casa normala… In rest, sufla vantul!!!

Exista, insa, si o parte buna: au spirt!!!

Don’soara Mona troneaza! E la mare moda zilele astea. Toata lumea o vrea J))

Si, daca tot e asa dorita, mi se pare potrivita oferta speciala pe care o vad in apropiere:

In drum spre case, vad un morman de hartie igienica. Am acasa, dar apuc un set, din mers. Ma gandesc ca poate oamenii aia care isi umplu cosurile de cumparaturi cu ea or sti ceva ce nu stiu eu… (Sau poate nu au baie in casa? Ca altfel nu inteleg ce e cu isteria asta)

Ma asez la coada. E suportabila. Stam destul de distantati unii fata de altii, asta si datorita carucioarelor mari dintre noi…

Un barbat stranuta in spate si simt cum ne crispam toti J).

Printre cosurile umplute cu varf, se strecoara un domn care are doua lamai. Cum? Doar atat?!?! Da, doar atat: o punga cu doua lamai. Una si cu una. Atat a vrut omu’ sa cumpere. Pare de pe alta planeta haha.

Lumea il lasa sa treaca in fata. “Sa luam si noi lamai?” intreaba un cuplu care i-a zarit omului cumparaturile. Raspuns afirmativ. Fuga dupa ele, ca in alte parti nu mai exista deloc. Asta pentru ca inca nu aparuse stirea ca vitamina C nu ne fereste de covid-19…

Ma uit la toata guma de mestecat de la casa si mi-as dori sa se descopere ca ea te fereste de virus. La capitolul ciunga stau foarte bine. Am din toate tarile: Italia, China, Coreea de Sud, SUA, Franta… J))

Lasă un răspuns