Dana Mladin

29 februarie – La multi ani si… ne-auzim in 4 ani???

M-am tot gandit azi la oamenii nascuti pe 29 februarie. Oare cum se simt ei 3 ani din 4, cand ziua lor pica… pe 28 februarie sau 1 martie? E greu, frate. Cel putin mie mi-ar fi greu.

Pe de alta parte, e misto sa fii deosebit, altfel decat noi, astia multii, care anual putem pune degetul in calendar fix pe data noastra de nastere, asteptand apoi ora 00.00, sa incepem sa ne bucuram de fiecare minut al zilei noastre. Sau sa ne plangem de şale…

Nu stiu cati copii s-au nascut astazi, dar le-as vinde parintilor un pont: sa fuga sa cumpere toate ziarele aparute azi, 29 februarie. De ce? Nu numai pentru ca urmatoarele ziare cu data de 29 februarie vor aparea abia peste 4 ani (daca vor mai aparea in varianta print…), ci pentru ca, la majoratul copilului sau chiar la… pensionarea lui, ziarul din ziua rara in care s-a nascut va fi unul dintre cele mai tari cadouri primite!

Am descoperit afacerea asta cu ziarele aniversare absolut intamplator. Imi place sa caut mereu cadouri inedite si asta e unul cu care am avut mereu succes: sa oferi unui om de 30, 40, 50 sau chiar 80 de ani ziarul original, aparut fix cand s-a nascut el, mi s-a parut un dar iesit din comun.

Nu, nu va ganditi la ziarele romanesti. As fi socata sa aflu ca exista o asemenea arhiva. Ma refer la ziarele englezesti si, mai ales, la celebrul Times.

De nu le-am facut, nene, o vanzareeee astora care au avut ideea! Si inca le mai fac…

Prima sarbatorita pe care am vrut sa o surprind cu un astfel de cadou am fost eu hahaha. Si, daca prietenilor, rudelor, colegilor le-am luat Times, mie, lacoma, mi le-am luat pe toate 3 gasite in arhive!

Le-am rasfoit, sa vad ce s-a intamplat chiar cand m-am nascut eu, apoi le-am inramat frumos pe toate si le-am batut in cuie.

Revenind la 29 februarie si la aniversatii de astazi, le transmit ca ziua lor ar trebui sa fie, de fapt, o zi speciala pentru toata lumea! O data la 4 ani avem o zi in plus in viata noastra. Mare lucru, nu? Eu, una, am incercat sa o fac deosebita. Voi?…

Lasă un răspuns