Dana Mladin

From China with love…

O sa radeti, dar primul “suvenir” cumparat de mine cand am fost in Beijing si Tibet, a fost… masca de gura.

Nu, nu eram racita, insa aveau atatea modele in magazine, atat de diferite (despre care am scris si aici), inca nu am rezistat sa nu imi iau la greu! (Noroc ca nu ocupa loc in bagaj si nici nu atarna.)

Folosesc din ele atunci cand sunt racita, am dat din ele si altora si, cand am simtit ca “stocul” se termina, mi-am mai comandat cateva duzini de la chinezi.

masti%20a.jpg

O data cu aceste comenzi, am descoperit si ceva cu Romania: bratara Love Romania, din piele, pe care la noi nu am zarit-o. Asa ca a luat-o fata si p’asta J.

../../Downloads/bratara.jpg

Si uite cum, de la o bratara de pana-n 2 euro, m-a prins febra navigarii pe net, cautand sa vad daca oamenii astia mai vand ceva cu/despre noi.

Soc soc soc! Am descoperit zeci de pagini de produse cu Romania!!! Made in China.

ROMANIA MADE IN CHINA

Hai, steagurile ca steagurile, nu m-au mirat. Am gasit de toate dimensiunile, de toate felurile, de la steagul nostru regal, pana la steagul comunist si cel actual.

Dar, frate, am gasit… magneti. Unii care posibil sa nici nu existe prin locurile pe care le promoveaza: magnet cu Cimitirul Vesel, magnet Cazinoul din Constanta (cel putin pe magnet nu e in paraginã…), magneti cu Babele, Costinesti, Sighisoara, Sibiu, Hunedoara, ba chiar si cu Techirghiol!!!

Am gasit un fototapet cu… Casa Poporului. Un altul cu carari din Muntii Carpati!

../romania%20vanduta%20de%20chinezi%202/Screen%20Shot%202019-01-17%20at%202.04.45%20AM.png

Nu mai zic de capitolul “bani”: gasesti la chinezi tot felul de bancnote si monede romanesti vechi si noi. Timbre, de asemenea.

../romania%20vanduta%20de%20chinezi%202/Screen%20Shot%202019-01-14%20at%2011.50.31%20PM.png

Au brelocuri, butoni de camasa, aplicatii pentru haine, stickere pentru masina si bicicleta – toate in culorile noastre tricolore.

Daca te chinuie talentul, poti sa iti achizitionezi de la chinezi un NAI! Au din lemn, din metal, de plastic sau chiar bambus.

Patriotul din tine se poate simti bine cu un smartphone imbracat in tricolor sau cu un pandantiv care sa iti aduca aminte de orele de geografie de la care ai chiulit…

Pentru a petrece niste “quality time” alaturi de copil sau pentru a-ti pune tie rabdarea la incercare, ai de ales intrre mai multe puzzle-uri/machete: poate vrei cu Castelul Peles, poate vrei cu Castelul Bran…

Screen%20Shot%202020-02-06%20at%2012.09.01%20AM.png

De la Bran, sa trecem la… Stan. Sebastian Stan – “Romanian American Bucky Movie Actor”, asa cum l-am gasit descris. Iti poti achizitiona niste postere cu cetateanu’.

Pentru cetatenii microbisti: fiti fara griji, lupta continua si pe site-ul chinezesc: au tricou cu Rapid, steag cu Dinamo si tricou cu Steaua Bucuresti J))

ROMANIA VANDUTA DE CHINEZI

Imbracaminte si incaltaminte de zi cu zi? Sa te tii, nene… gasesti o gramada!

../romania%20vanduta%20de%20chinezi%202/Screen%20Shot%202019-01-17%20at%202.03.07%20AM.png

Hanorace, sepci, pantaloni lungi si bermude, geci, tricouri, tenisi – cu steagul nostru sau cu numele Romania sau cu stema sau cu inima tricolora.

Am stat sa citesc toate mesajele de pe tricourile cu Romania. Unele sunt chiar simpatice.

Just for fun, am mai facut o mica selectie a tricourilor, incercand sa realizez ce ar avea mai mare succes la cumparatorul roman – fie el in Romania sau emigrat deja…

Eu, una, promit sa cumpar de la chinezi produse cu Romania pe ele, atata timp cat isi tin virusul acolo. Ii avem si noi pe ai nostri, Made in Romania…

Lasă un răspuns