Dana Mladin

De ce legal, daca ilegal e mai simplu? :(

Cat costa sa imi faca si mie un baiat fisa medicala pentru schimbarea permisului auto?

Nu stiu, ca eu am zis sa o fac pe calea legala.

Am sunat la call center-ul unei clinici cu renume, unde am inteles ca tre’ sa ma vada 6 medici. Au reusit sa combine programarile astfel incat sa merg o singura data la clinica si sa rezolv, dupa ce obtin o hartie de la medicul de familie cum ca nu sunt un pericol pentru omenire.

Buuun.

M-am prezentat la clinica, gata pentru o cursa contratimp, o cursa surpriza, pentru ca nu aveam habar la ce specialitati trebuie sa ajung.

Am primit instructiuni de la receptie. Numa’ harta cartierului imi mai lipsea, avand in vedere ca cele 6 consultatii erau in 3 cladiri diferite, unele peste drum de altele, alta dupa colt, ceva mai departe.

A curs totul ca uns! Am intrat chiar mai repede decat aveam notat, am fost si consultata, nu doar parafata, ceea ce, sincer, m-a bucurat.

Psihiatrul a fost primul. M-a intrebat daca aud voci. As fi vrut eu sa fiu un Mel Gibson…

Va simtiti urmarita? Nu, ca nici nu postez prea mult J.

V-ati trezit vreodata in vreun loc fara sa stiti cum ati ajuns acolo? Doamne, ce mi-ar placea sa ma trezesc asa in anumite locuri de pe planeta!

Am negat scurt, restul doar am gandit. Insa l-am intrebat cine e nebunul care ar spune Da la una dintre intrebarile astea?… M-a asigurat ca s-ar prinde, ca oamenii cu probleme se cam dau de gol prin ceva. Sper.

La oftalmologie am avut noroc ca mi-a testat doar privirea de vultur, nu si cea de cititor, unde sunt varza. Apoi mi-a facut testul culorilor, sa se asigure ca ma prind care semafor e rosu si care verde. Dupa care a trecut ea cu brio testul vederii bune, cand mi-a zis ca ma stie de la tv J.

Neurologul – hai cu ciocanelul, cum stai cu coloana, ia mergi tu pe varfuri, pune aratatorul pe nas – uf, bine ca n-am baut.

ORL-istul s-a prins din prima ca aud bine…

Iar la Medicina Interna eram sigura ca tensiunea pe care mi-a luat-o va fi mare, pentru ca tocmai imi varsasem nervii pe fata de la receptie.

Eram la un pas sa laud oamenii ăștia pentru sincronizarea perfecta in cele doua ore de cursa intre sedii, cand… ortopedul la care aveam programare m-a anuntat senin ca el nu are dreptul sa puna parafa pe fisele pentru permise auto. Pai cum? Ca doar m-am programat prin call center fix pentru permise auto, am fost „repartizata” la fiecare medic stiindu-se de ce ma duc la el.

Ei, bine, teapa. Si teapa mare, caci nu mai era picior de ortoped in clinica.

„Veniti maine”. Pe bune?!? Pai si daca aveam programarea la permise tocmai maine?

Pai nu era oricum bine, fiindca aveam de lasat foaia cu toate parafele o zi in clinica, sa o inchida cineva, din cate inteleg.

Prin urmare, merg maine la un alt ortoped, apoi in alta zi sa iau foaia. Pai ce facurati?? Va inecarati ca tiganu’ la mal, dupa ce totul mersese atat de bine??

Mi-a sarit mustaru’, recunosc.

Nu mai bine mergeam eu la baietii care iti dau fisa completa in cateva minute, probabil in aceiasi bani platiti la clinica? Nu mai bine evitam mistourile cunoscutilor, care nu au inteles de ce merg sa imi iau fisa pe cale legala?

Vedeti cum te impinge o chestie din asta sa regreti ca nu ai facut un lucru ilegal?… Pana mea.

Trei drumuri eu nu fac! – i-am spus femeii. Nu stiu cum, dar maine, dupa ce imi pun oasele la dispozitia ortopedului, sa puna si ei osu’ la treaba si sa imi dea hartia!

Lasă un răspuns