Dana Mladin
InTV

And the winner is…

„Eu votez in timp ce ma uit la emisiune, dar emisiunea e inregistrata! Pai si atunci cum e cu castigatorul decis de mine?!?” – isi zice telespectatorul care se simte tras pe sfoara.

Trimiti, in timpul unui show, un sms deloc ieftin si apoi afli ca, de fapt, e inregistrat… Te simti inselat. Dar nu, nu esti! Exista o explicatie…

SISTEM DE VOTARE

A fost o inovatie de-a noastra inca de acum 17 ani!

Produceam in 2002 Paparazzi la Antena 1, emisie cu farse facute celebritatilor, prezentata de Andrei Zaharescu.

Un hit la vremea respectiva, dovada ca lumea inca isi mai aduce aminte de farsa cu Adrian Despot urmarit de un elicopter dupa ce fuge cu Calin Geambasu de la un “accident”; sau de Nicu Constantin blocat in lift cu “o gravida”; sau de actorul George Ivascu, incercand disperat sa scape de “un violator” cu care imparte tot un lift; sau de baietii de la Simplu (Smiley, deci), agresati de niste “evadati”, lasati in chiloti si legati de niste copaci intr-o padure. Si lista poate continua…

La un moment dat, ne-a venit ideea sa facem o editie speciala, sa desemnam Victima Anului. Zis si facut. Am ales cele mai tari 10 farse din sezon si am zis ca le supunem votului telespectatorului, in seara difuzarii. DAR, cum emisiunea era inregistrata, ne-am stors creierii cum s-o scoatem la capat cu votul: una dintre variante era sa contorizam sms-urile dupa emisie si a doua zi, la jurnalul de stiri, Zaharescu sa anunte castigatorul. Pana la urma am gasit solutia perfecta, surprinzatoare pentru multi – am inregistrat 10 finaluri de emisie! Da, da, Zaharescu anunta de 10 ori castigatorul emisiunii, intotdeauna altul… Astfel ca, indiferent de vot, aveam toate optiunile posibile.

Dupa Stop Vot, pe post urma publicitate. Voturile primite live de la telespectatori erau contorizate si, prin urmare, se stia “victima” castigatoare. Si se pregatea frumusel pentru difuzare finalul cu farsa respectivului.

o parte din echipa Paparazzi

“Inventia” noastra ne-a fost de folos si in urmatorii ani, la alte emisiuni.

NEXT STAR

Timp de 9 sezoane, la Next Star – talent show-ul cu copii, am avut, pe langa Marea Finala, cu un castigator decis de jurati, si o Finala de Popularitate. In care exclusiv publicul decidea cel mai popular copil.

Emisiune inregistrata… voturi live, pe tot parcursul emisiunii… asa ca am recurs iar la inregistrarea finalului multiplu. 10 plicuri, 10 nume diferite, de zece ori “castigatorul ales de dv este…”, plus aplauze si tot tacamul. Peste toate astea, o distractie maxima la inregistrarea lor! Parintii ne spuneau ca e momentul cel mai vesel din tot sezonul, ca nu mai au emotiile enorme din competitie si nici suferinta pierderii premiului. Iar copiii, desi nu intelegeau prea bine ce facem noi, sareau in sus de bucurie la fiecare nume anuntat. Si uite asa, toata lumea pleca fericita. Pana in seara difuzarii show-ului, toti erau castigatori J.

Si pentru echipa era distractia naibii. Din cand in cand, ii puneam in plic lui Negru, pe ascuns, tot felul de nume abracadabrante, doar ca sa ii vedem reactia cand le descopera…

Stop Vot, publicitate, ierarhie finala si gata, in emisie intra bucatica de filmare cu cel care primise cele mai multe voturi de la telespectatori.

Colegii de la I Umor practica aceeasi metoda in Finala lor, acolo unde tot publicul e cel care decide castigatorul sezonului. Solutia e perfecta pentru a putea realiza un show inregistrat cu toate ingredientele bine puse la punct si, in acelasi timp, sa poti avea si votul oamenilor de acasa. Vox Populi, live… (Ce usor ar merge sistemul asta si la alegerile prezidentiale/parlamentare/locale J)))

CULISELE UNUI SHOW TV

Am gasit in arhiva un mic montaj pe care l-am facut dupa o astfel de inregistrare. Cantarea Romaniei se numea emisiunea, o Speciala de 1 Decembrie in care am pus cu totii la bataie 12 hituri, romanesti si internationale. Le-am schimbat versurile, sa fie potrivite Zilei Nationale, dar si unei emisiuni de divertisment si le-am supus voturilor prin sms, pentru a decreta “imnul neoficial al romanilor”…

Intr-un platou mare, cu mult public si, mai ales, multe vedete, Razvan si Dani au facut show-ul sa mearga uns pana la “Stop Vot!”.

Ok… deci urmeaza inregistrarea a 12 finaluri, in care cei doi scot din plic fiecare piesa in parte. Ca sa avem toate variantele pe caseta.

Socati de solutia noastra, le-am explicat celor doi ca am mai procedat asa si la alte show-uri care implicasera vot in timpul difuzarii. De inteles au inteles, normal, dar faptul ca erau nevoiti sa spuna de jdemii de ori acelasi text, era lucrul care ii zapacea cel mai tare!

A fost distractie si de data asta? A iesit “cu cantec”?… Ne-au boscorodit Razvan si Dani pe noi, cei din echipa??… Vedeti momentul, in starea lui cruda, autentica, doar cu mici bucati taiate, ca sa nu va ocupe toata ziua J:

PRECIZARE: A castigat piesa Change (Puya), cantata de Mihai Bendeac, alaturi de Anca Florescu si Tina Geru, cu 35,27% din voturi.

Lasă un răspuns